"In Conversation with ... Heila Lotz-Sisitka"

Möchten Sie von Youtube bereitgestellte externe Inhalte laden?
Bei Zustimmung werden weitere personenbezogene Daten an unter anderem an Google in den USA übermittelt, um Ihnen Youtube-Videos anzuzeigen. Der Europäische Gerichtshof hat das Datenschutzniveau in den USA, gemessen an EU-Standards, jedoch als unzureichend eingeschätzt. Es besteht auch die Möglichkeit, dass Ihre Daten dann durch US-Behörden verarbeitet werden können. Klicken Sie auf „Ja“ erfolgt die Weitergabe nur für die Anzeige dieses Videos. Bei Klick auf „Immer“ erfolgt die Weitergabe generell bei Anzeige von Youtube-Videos auf unserer Seite. Nähere Informationen hierzu entnehmen Sie bitte unserer Datenschutzerklärung.
Recording of the first event within the dialogue series "In Conversation with", with Heila Lotz-Sisitka

Institute for Sustainable Development and Learning and Leuphana University of Lueneburg and UNESCO Chair in Higher Education for Sustainable Development

Dialogue Event Series: “In Conversation with

Theme: “Building forward better through ESD for 2030: The next chapter for sustainability learning

The recording of this event is available here

Under the auspices of International Day of Education, Institute for Sustainable Development and Learning(ISDL) and UNESCO Chair in Higher Education for Sustainable Development have kickstarted a series of conversations on building forward better through sustainability learning and to highlight the role of Global South-North partnership to achieve Agenda 2030. This dialogue series called “In Conversation with” raises pertinent questions on how can ESD respond to build forward better, how can learners especially COVID 19 generation participate in this transformation and what needs to change so that humanity learns its lesson from this global unprecedented catastrophe.

Following a brief overview of the “ESD for 2030” Framework, Prof. Heila Lotz-Sisitka shared her perspectives on opportunities presented by the framework.

Opening remarks: Matthias Barth, Professor, Institute for Sustainable Development and Learning, Leuphana University of Lueneburg | @TDlearning

Speaker: Heila Lotz-Sisitka, Distinguished Professor of Education at Environmental Learning Research Centre, Rhodes University, South Africa and Member of Advisory Board of ISDL| @sisitka_heila

Moderator: Daniel Lang, Professor, Institute for Sustainable Development and Learning, Leuphana University of Lueneburg |  @hengenlang

Picture of Heila Lotz-Sisitka ©Copyright (c) 1998 Hewlett-Packard Company